Sommarkul 2014

(OBS! Otaliga bilder finns längst ner.)

I vår (Köpings Brukshundklubb) målsättning för 2014 ingick att arrangera något kul för barn med hund. Airi och jag (Ulla-Marie) kastade oss över denna uppgift, gjorde en grovplanering av ett tredagars sommarläger och fick fantastiskt stöd från Kultur & Fritid i Köping. Kan väl säga så här i efterhand att planeringen av aktiviteter var tämligen ambitiös; vi är tidsoptimister båda två. Men det vi hann med - oj vad roligt vi hade allihop!

 

Sex förväntansfulla barn infann sig torsdag förmiddag 10/7. Därefter kan jag väl säga att det var full rulle! Och vilka ungar (och vilka vovvar!!!) vi fick testa vårt första barnprojekt med: Moa med Curry, Albin med Becky, Tilda med Jackie , Tindra med Ozzy, Oliver med Nisca och Gustav med Chippen. Som tur var hade vi fantastisk hjälp av Engla och Hanna under alla tre dagarna för det var minst sagt intensivt (KUL)!

 

Under torsdagen började vi med att bekanta oss med varann bl a under en gemensam promenad runt "ägorna". Vi fortsatte med att bygga egen hinderbana runt klubbstugan, fixa två hemmagjorda hundleksaker (boll i färggrann Jula-strumpa samt fleece-snodd), käka spagetti med köttfärssås och förstås fika på eftermiddagen. Vi fick dessutom besök av Radio Västmanland som uppmärksammat vårt "Sommarkul med hund".

 

Fredagens övningar inleddes med s k pinnstig - dvs en massa leksaker var utkastade i skogen utmed en stig vars namn är ett fult ord och ej får yppas, och barnens hundar skulle markera eller plocka upp leksaker som de hittade. Väldigt bra övning om man brukar tappa bort saker...

 

Sedan visade alla barn med resp vovve fantastiska cirkuskonster! Bärgslagsbladet passade på att besöka oss då och en artikel fanns sedan att läsa i måndagens nummer. Vissa energiknippen åtog sig att klippa gräset (OBS! helt frivilligt beteende...) med sån liv å lust att vi andra bara flämtade. Dagens leksak blev en petflaska med makaroner insydd i leopardtyg och med ett snöre att hålla i. De flesta hundar visar sig bli tokiga av glädje att jaga efter dylikt "vilt".

 

Sent på fredagseftermiddagen fick alla barn åka hem och ta igen sig lite inför kvällens korvgrillning och övernattning. Efter diverse bus fick vi ett spännande besök av Bjarne Rikardsson som berättade om träning och arbete med sina hundar för att bl a söka olika typer av droger eller t ex läckor av gas eller luft. Kvällen (natten...) avslutades med filmvisning (hundäventyr förstås) och sedan var det  fullständig kaos på golvet i klubbstugan med alla utrullade sovsäckar. Hanna och Engla placerade sig som lugnande element i mitten, medan Airi och jag slocknade ovaggade ute på verandan - trots att vi fasade för spökerier. Men natten blev lugn och alla vaknade på rätt sida om sovsäcken.

 

Lördag förmiddag kom Hanna Ling, djursjuksköterska från Köpings Djurklinik och berättade engagerat om hundens hälsa och hur man ska sköta om sin hund. Därefter kom klubbens Monika Lahtinen och vi provade på uppletande av en massa leksaker som gömts i en "ruta" i skogen. Efter lunchen med hemgjord pizza (i massor)  fick vi besök av agilityproffsen Sandra och Emilie som berättade och på träningsplan visade olika moment som barnen sen fick testa med sina vovvar.

 

Under avslutande bullkalas blev det både diplom- och medalj-utdelning till våra underbara busfrön. De tålmodiga föräldrarna, som utan att klaga skjutsat hundar och ungar fram å tillbaka de här dagarna, överlämnade en otroligt vacker dahlia var till både Airi och mig - vi blir påminda hela sommaren om vårt roliga sommarläger.

 

Så småningom var allt färdigröjt, städat och diskat och lugnet lägrade sig runt den nu tysta klubbstugan. Men vi ser fram emot liv i luckan nästa sommar igen! Till dess ska jag nog ha vant mig av med "för fasiken"....

 

Med många hälsningar från Airi och Ulla-Marie