Kompetens

Klickertränarutbildning

Ettårig klickertränarutbildning för instruktörer 2010

Välkommen till våra hundkurser och andra aktiviteter!

Våra instruktörer har många års erfarenheter av hundar och hundträning. Som grund har vi genomgått Instruktörsutbildning för valp och allmänlydnad anordnad av Svenska Brukshundklubben. Denna grundutbildning kompletteras fortlöpande med utbildningar för att vi ska bli bättre på att instruera våra kursdeltagare i bl a Spår-, Sök- och Rapport-aktiviteter samt Rallylydnad - och inte minst vardagslydnad! En del av oss har dessutom erfarenhet av tävling i olika hundsportgrenar på hög nivå!

 

Instruktörerna och ledarna 
...deltar kontinuerligt i det flertal utbildningar som årligen erbjuds instruktörer via Studiefrämjandet. Dessa utbildningar gagnar alla hundägare som deltar i våra olika kurser och aktiviteter!

 

Utöver detta har vi under åren deltagit i och och arrangerat flera andra hundutbildningar för att fortlöpande utveckla våra kunskaper enligt nya modeller och tekniker - och för att införa nya roliga aktiviteter tillsammans med hund.

 

Sådana kurser har t ex varit instruktörsutbildning för Klickerträning, SKL (Släpp Kontrollen Lös - Att vända hundens stress till trygghet och att vända störningar till fokus), Lekskola för hundar, Lystra (Från uppmärksam valp till tjänstvillig hund), Kantarellsök m fl

 

Vår målsättning och förhoppning

...är att Du ska trivas och ha roligt på våra kurser - och förstås att Ni ska lära Er en massa, Du och Din hund!