Rallyträning

Rallylydnad i gröngräset på klubben

Blivande rallylydnadsinstruktör tillsammans med sin "försökskanin"

 

För alla hundar som vill träna samarbete!

Rallylydnadsträning - ej aktuell f n.

Kolla första sidan, högerspalten
Då är Du välkommen att prova på eller träna vidare på det Du lärt Dig under någon av våra Rallylydnadskurser. Vi tränar nästan ända fram till jul och avslutar med någon trevlighet arrangerad av ledarna!

Ingen instruktör utan alla hjälps åt!

Ingen föranmälan för varken tvåbent eller fyrbent!

Är Du nyfiken på Rallylydnad?

Rallylydnad är en aktivitet (eller hundsport om man vill tävla) där hund och förare genomför en bana med ett antal skyltar. På varje skylt står det vad "ekipaget" ska göra. Föraren får prata, uppmuntra, klappa i händerna eller använda andra muntliga uppmuntrande förstärkningar för att få hunden att göra sitt bästa. 

 

Det här är en riktigt rolig aktivitet och brukar medföra bättre kontakt och öka hundens följsamhet. Träningen bidrar också till att  Du får en hund som fungerar väl i både hemmiljö tillsammans med familjen likaväl som på offentliga platser  eller tillsammans med andra hundar.

 

Rallylydnad passar alla och syftar framför allt till glädje och samarbete! Då rallylydnad inte är fysiskt krävande så passar träningen (och tävlandet) också för äldre förare och hundar. Antingen tränar Du för skoj skull eller så kanske Du vill tävla. Då kan Du avvancera via Nybörjar-, Fortsättnings- och Avvancerad- till Mästarklass!

 Väntar på sin tur rallylydnad

 Är det inte snart vår tur?!?!