Tävling allmänt

Hopp med tung apport vid lydnadstävling

Köpings Brukshundklubbs har under många år arrangerat tävlingar i Lydnad, Bruks och Rallylydnad.... se vidare nedan! 

Vill Du tävla? 

Här finns all information som Du behöver:
https://brukshundklubben.se/prov-tavling/ 

 

Tävlingsverksamheten planeras oftast ett år i förväg.

F n ligger vår tävlingsverksamhet nere gällande  Bruks och Lydnad p g av brist på intresserade funktionärer - vilket vi hoppas ska ändra sig! 

Gällande Rallylydnad har vi en väl fungerande grupp, under ledning av Monica Steiner, som arrangerar tävlingar i olika klasser.
Inom Draghunsporten har vi en kontaktperson, Marie Werbelow, som håller koll på de som vill tävla och behöver tävlingslicens.
Specialsöket är under frammarsch, officiella tävlingar kommer att kunna arrangeras preliminärt  f o m 2023.

Här hittar Du alla tävlingar: SBKs tävlingskalender som visar  visar samtliga hundklubbars  tävlingar - inkl våra - och det är bara att klicka sig vidare i den gren Du vill tävla i och välja passande datum och plats.  Är det första gången Du ska tävla så måste Du skapa ett konto, vilket Du hittar här https://brukshundklubben.se/prov-tavling/ 

 

Tävlingsregler för resp gren hittar Du också på denna sida. 

Vill Du hjälpa till?

För att kunna genomföra en tävling behövs det ett flertal personer / funktionärer.
Det behövs bl a domare, tävlingsledare, tävlingssekreterare samt skrivare och dessutom ytterligare funktionärer som bl a fungerar som spårläggare, figuranter, fixar fika, visar parkering, hjälper till där det behövs mm.

 

Är Du intresserad av att vara en av dem - och lära Dig en hel del på köpet! - så kontakta någon i styrelsen. Du behövs och är varmt välkommen! Om funktionärsuppgift kräver utbildning, så står klubben för kostnaden. Vissa uppgifter kräver att Du har tävlat till en viss nivå, men för övrigt krävs bara att Du har intresse och tycker det är roligt.